Yulaflı Ekmek
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 14:07
Yulaflı Ekmek
Hamur Işleri
Malzemeler
• 2 su bardağı beyaz un
• 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
• 20g yaş maya (küçük paketlerin yarısı)
• 1 su bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2/3 su bardağı tam buğday unu
• 1 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
• Üzeri için süt ve yulaf ezmesi
Tarif
Bir kasenin içine ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dk. kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin.
Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dk kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almayabilir yada biraz daha eklemek gerekebilir).
Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle elastik bir hamur olana dek 10 dk kadar yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hazır olacaktır.
Dikdörtgen bir kek yada ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru içine yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar 30-35 dk dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında30-35 dk pişirin. Üzerine hafifçe vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiştir. Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip dilimleyin.
Dilerseniz içine 1/2 tatlı kaşığı tarçın ve 1/2 tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz.
Hamur Işleri
Malzemeler
• 2 su bardağı beyaz un
• 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
• 20g yaş maya (küçük paketlerin yarısı)
• 1 su bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2/3 su bardağı tam buğday unu
• 1 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
• Üzeri için süt ve yulaf ezmesi
Tarif
Bir kasenin içine ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dk. kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin.
Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dk kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almayabilir yada biraz daha eklemek gerekebilir).
Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle elastik bir hamur olana dek 10 dk kadar yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hazır olacaktır.
Dikdörtgen bir kek yada ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru içine yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar 30-35 dk dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında30-35 dk pişirin. Üzerine hafifçe vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiştir. Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip dilimleyin.
Dilerseniz içine 1/2 tatlı kaşığı tarçın ve 1/2 tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz.