Yufkalı Kadayıf Sarması
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 14:06
Yufkalı Kadayıf Sarması
Hamur Işleri
Malzemeler
• 1 adet yufka, 300 gr. kadayıf,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çay bardağı ceviz içi.
ŞERBETI IÇIN:
• 2 su bardağı toz şeker,
• 2 su bardağı su,
• 1 çay kaşığı limon suyu.
Tarif
Kadayıfı yağla karıştırın. Bir yufka açıp içine kadayıfları koyun ve cevizi de kadayıfların üzerine serpin.Yufkayı sararak rulo haline getirin.Rulo biçimindeki yufkaları dilim dilim kesin.Tepsiye dizip fırına verin.Üzeri pembeleşince fırından alıp şerbetini dökün.
Hamur Işleri
Malzemeler
• 1 adet yufka, 300 gr. kadayıf,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çay bardağı ceviz içi.
ŞERBETI IÇIN:
• 2 su bardağı toz şeker,
• 2 su bardağı su,
• 1 çay kaşığı limon suyu.
Tarif
Kadayıfı yağla karıştırın. Bir yufka açıp içine kadayıfları koyun ve cevizi de kadayıfların üzerine serpin.Yufkayı sararak rulo haline getirin.Rulo biçimindeki yufkaları dilim dilim kesin.Tepsiye dizip fırına verin.Üzeri pembeleşince fırından alıp şerbetini dökün.