Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Yoğurt Tatlısı ( Cevizli )

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Yoğurt Tatlısı ( Cevizli )

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Yoğurt Tatlısı ( Cevizli )
Hamur Işleri

Malzemeler
• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 5 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 3 çay kaşığı baking powder + 3-• 4 damla limon suyu 2 çay bardağı kıyılmış ceviz + 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Şurubu;
• 4 su bardağı tozşeker
• 4 su bardağı su
• 1/4 limon

Tarif

1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak krema haline getirin. Yağ, yoğurt, un, irmik ve limon kabuğu rendesi katıp altüst yaparak karıştırın. Kabartma tozunu serptikten sonra üzerine biraz limon sıkın, ceviz katıp tekrar hafifçe karıştırın.

2. Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine 1,5- 2 parmak yüksekliğinde boşaltın. 160 175 derecedeki gazlı fırında veya 150-160 derecedeki elektrikli fırında 30-40 dk pembe renkte pişirin.

3. Şurubu 5 dk kaynatın, limon sıkıp ateşten alın. Ilık hale gelince, ılık tatlının üzerine dökün. Tatlı, şurubu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön