1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Zeytinli Ekmek

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:51
gönderen GökkUşAgI
Zeytinli Ekmek
Hamur Işleri

Malzemeler
• 25 gr taze maya
• 200 ml sıcak su
• 1/2 kg elenmiş un
• Zeytin yağı
• 150 gr siyah zeytin
• 1 tane orta boy soğan
• 1 tutam tuz

Tarif

Mayayı sıcak suda eritin. Una tuz ve yağı karıştırın ve sulandırılmış mayayı ekleyin. 10-15 dakıka azar azar un ve su ekleyerek yoğurun. Hamura zeytin ve soğan ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru rulo haline getirin. Derin bir kaseye zeytin yağını doldurun ve rulo haline getirilmiş olan hamuru bu yağın içine sokup çıkarın. Yağlanmiş hamuru kalın bir örtü ile örtüp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak uzun parcalara ayırın. Bu hamurun üzerine ucu sivri bir şeyle daha iyi pişmesi için çizikler atın ve yağlanmış tavaya koyun. Hamuru tekrar kalın bir örtüyle örtüp 30-40 dakika sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın.

Fırını 240 C ye kadar ısıtın ve hamurun dış yüzeyini bir fırça ile ıslatın. Yüzeyi ıslatılmış hamuru fırına sürün ve 30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.