Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Zeytinli Ekmek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Zeytinli Ekmek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Zeytinli Ekmek
Hamur Işleri

Malzemeler
• 25 gr taze maya
• 200 ml sıcak su
• 1/2 kg elenmiş un
• Zeytin yağı
• 150 gr siyah zeytin
• 1 tane orta boy soğan
• 1 tutam tuz

Tarif

Mayayı sıcak suda eritin. Una tuz ve yağı karıştırın ve sulandırılmış mayayı ekleyin. 10-15 dakıka azar azar un ve su ekleyerek yoğurun. Hamura zeytin ve soğan ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru rulo haline getirin. Derin bir kaseye zeytin yağını doldurun ve rulo haline getirilmiş olan hamuru bu yağın içine sokup çıkarın. Yağlanmiş hamuru kalın bir örtü ile örtüp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak uzun parcalara ayırın. Bu hamurun üzerine ucu sivri bir şeyle daha iyi pişmesi için çizikler atın ve yağlanmış tavaya koyun. Hamuru tekrar kalın bir örtüyle örtüp 30-40 dakika sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın.

Fırını 240 C ye kadar ısıtın ve hamurun dış yüzeyini bir fırça ile ıslatın. Yüzeyi ıslatılmış hamuru fırına sürün ve 30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön