Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Zeytin Böreği

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Zeytin Böreği

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Zeytin Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
• 500 gr. un,
• 25 gr. maya, 1 çay kaşığı tuz,
• 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı su.
Iç malzemesi:
• 250 gr. yeşil zeytin, 100 gr. kıyma,
• Yarım bağ maydanoz,
• 3 adet taze soğan,
• 2 adet taze sarımsak,
• 50 gr. ceviz içi,
• 1 çay kaşığı kırmızı biber,
• 1 çay kaşığı tuz,
• 1 paket margarin yağı.

Tarif

Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranır. Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur. Daha sonra diğer malzemeler (soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifçe örselenir ve bir harç hazırlanır.

HAMURUNUN HAZIRLANIŞI : Verilen Malzeme ile katıca bir hamur yoğurulup ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır. Bu hamurun içine önceden hazırlanan harç konur, balık sırtı şeklinde kapatılır, 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Börek servise hazırdır.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön