Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şövalye Bisküvileri

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şövalye Bisküvileri

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şövalye Bisküvileri
Hamur Işleri

Malzemeler
• 4 yemek kaşığı tereyağ
• 3 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı hindistan cevizi
• 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı dövülmüş badem
• 2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
• 6 yemek kaşığı süt
• 1 paket kabartma tozu
• Süslemek için 50 gr file badem

Tarif

Önce fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın. Un, kabartma tozu, tuz, hindistan cevizi ve karanfili bir kaseye alıp şekeri ekleyerek harmanlayın.

Bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ilave edip karışım ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın.

Dövülmüş bademleri, sütü ve yumurtaları ekleyin. Hafifçe unlanmış tezgahta karışımı 2 dakika hafifçe yoğurun.

Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine file badem serpin ve parmağınızla hafifçe bastırın.

Bisküvileri fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirip servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön