Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Su Böreği

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Su Böreği

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Su Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 4-5 bardak un
- Bir miktar tuz
- 150 -200 gr. kadar tereyağ (yufkaların arasını yağlamak için)

Içi malzeme:
- 1 kalıp beyaz peynir
- 2 demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber

Tarif

Derin bir karıştırma kabının içine un koyularak, yumurtalar kırılır, tuz eklenir. Kulak memesinden daha sert bir hamur yapılarak iyice yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülerek 2 saat dinlendirilir.

Iç harcı için; peynir derin bir kasenin içinde çatalla ezilerek, püre haline getirilir. Içine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi eklenip, iyice karıştırılır. Bir kenarda beklemeye bırakılır.

Hamurdan ufak bezeler alınır. Daha sonra yufkalar teker teker açılır. Bir bezin yada tazgahın üzerine alınır.

Büyük bir tencerede su kaynatılır. Bir miktar tuz atılıp yufkalar tek tek haşlanır. Tencere küçük gelirse yufkaları ikiyede bölebiliriz.Yufkaları suda 10 sn. kadar tutalım. Son iki yufkayı haşlamayalım.

Daha sonra herbir yufkayı önce soğuk suya sonra bir süzgeç yada tüy bırakmayacak temiz bir bez üzerine alalım. Yağlanmış tepsiye haşlanmamış yufkanın tekini serelim üzerine erittiğimiz tereyağından 2- 3 kaşık sürelim.

Tepsi yağlanır haşlanmayan yufkalardan birisi tepsiye yayılır, üstüne eritilen tereyağından 2-3 kaşık sürülür. Her üç hamurdan bir hazırlanan harç serpilir, her hamurun üstü yağlanır. Tüm yufkalar bu şekilde tepsiye dizilir, en üste haşlanmayan diğer yufka yayılır üstüne yine yağ dökülür.

Tepsi ateşe oturtularak altı kızarıncaya kadar çevire çevire pişirilir. Altı kızarınca başka bir tepsi yardımıyla altüst edilerek diğer yüzüde aynı biçimde kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Istenirse ocak yerine 175 derece fırında da 1 saat kadar kızartabilirsiniz
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön