Sosisli Gözleme
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:44
Sosisli Gözleme
Hamur Işleri
Malzemeler
• 250 gr. Un
• 2 adet yumurta
• Yarım su bardağı kaşar peynir
• 1 paket kabartma tozu
• 1,5 su bardağı süt
• Tuz - karabiber
Harcı için
• 4 adet sosis
• 3 yemek kaşığı sıvı margarin
• 2 adet sivri biber
• 5 adet mantar
• 1 çay kaşık kırmızı pul biber
Kızartmak için
• Sıvı margarin
• Üzeri için
• Yağ
Tarif
Harcı Için:
Sosisleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız.
Mantarların sapların çıkarıp, küçük küçük doğrayınız.
Yayvan bir tavada sıvı margarini kızdırıp, doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.
Daha sonra içine sosisleri ekleyip sote ediniz.
En son karışıma kıyılmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurunuz.
Ateşten indirmeden önce kırmızı pul biberi ekleyiniz.
Sosisli harcı, yayvan bir tabağa alıp, harcı iyice soğutunuz.
Kaşar peynirini rendeleyiniz.
Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız.
Içine unu ve kabartma tozunu birlikte eleyiniz.
Içine rende peynir, tuz - karabiberi koyup karıştırınız.
Sütü yavaş yavaş ilave ederek , malzemeleri iyice karıştırınız.
Hazırladığınız hamura soğuttuğunuz harcı ekleyip, iyice karıştırınız.
Sıvı margarin ile yağlanmış ve kızmış teflon tavaya bir kepçe karışımdan döküp her iki tarafınıda kızartınız.
Servis tabağına alıp üzerine yağ sürerek servis ediniz.
Hamur Işleri
Malzemeler
• 250 gr. Un
• 2 adet yumurta
• Yarım su bardağı kaşar peynir
• 1 paket kabartma tozu
• 1,5 su bardağı süt
• Tuz - karabiber
Harcı için
• 4 adet sosis
• 3 yemek kaşığı sıvı margarin
• 2 adet sivri biber
• 5 adet mantar
• 1 çay kaşık kırmızı pul biber
Kızartmak için
• Sıvı margarin
• Üzeri için
• Yağ
Tarif
Harcı Için:
Sosisleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız.
Mantarların sapların çıkarıp, küçük küçük doğrayınız.
Yayvan bir tavada sıvı margarini kızdırıp, doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.
Daha sonra içine sosisleri ekleyip sote ediniz.
En son karışıma kıyılmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurunuz.
Ateşten indirmeden önce kırmızı pul biberi ekleyiniz.
Sosisli harcı, yayvan bir tabağa alıp, harcı iyice soğutunuz.
Kaşar peynirini rendeleyiniz.
Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız.
Içine unu ve kabartma tozunu birlikte eleyiniz.
Içine rende peynir, tuz - karabiberi koyup karıştırınız.
Sütü yavaş yavaş ilave ederek , malzemeleri iyice karıştırınız.
Hazırladığınız hamura soğuttuğunuz harcı ekleyip, iyice karıştırınız.
Sıvı margarin ile yağlanmış ve kızmış teflon tavaya bir kepçe karışımdan döküp her iki tarafınıda kızartınız.
Servis tabağına alıp üzerine yağ sürerek servis ediniz.