Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Soğanlı Tart

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Soğanlı Tart

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Soğanlı Tart
Hamur Işleri

Malzemeler
Ekmek Hamuru Için:

• 5 gr taze maya ya da 1/2 çay kaşığı kuru maya
• 2 çay kaşığı su
• 250 gr ince elenmiş un
• 4 çay kaşığı zeytin yağı
• 1 tutam tuz
• 26 cm tart kalıbı
Doldurmak Için:

• 5 çay kaşığı zeytin yağı
• 1 kg ince doğranmış soğan
• Tuz ve biber
• Garnitür Olarak:
• 12 tane ançuvez
• 12 tane zeytin

Tarif

Öncelikle hamuru hazırlayın. Az bir miktar ılık suda mayayı eritin. Bir tabağa ince elenmiş olan unu yığıp ortasını derinleştirin. Sulandırılmış mayayı ve zeytin yağını az bir miktar tuz ile beraber unun içine dökün. Yumruklarınızla bu karışımı yoğurun ve hamura düz bir şekil verin. Bu hamuru hafifçe yağlanmış olan bir tabağa alın ve üzerini temiz bir bezle örtün. Bu tabağı, içinde ılık su olan bir başka tabağın içinde yaklaşık 30 dakika nbekletin. Kızartma tavasını yağlayın ve ısıtın. Soğanları bu tavada pembeleşinceye kadar kavurun ama yakmayın. Tuz ve biber serpin. Az bir miktar zeytin yağı ile hamuru yağlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde topaçlar haline getirip elinizle sıkarak ince parçalar haline getirin. Herbir parçanın içine zeytinyağında kavrulmuş olan bir miktar soğan koyun. Ançuvezlere kafes gibi bir şekil verin ve her bir köşesine birer tane zeytin koyun. 200 C ısıtılmış olan fırında 25-30 dakika hamuru pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön