Soğanlı Börek
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:43
				
				Soğanlı Börek
Hamur Işleri
Malzemeler
• 2 Su bardağı Un
• 3 adet Yumurta
• 1 dilim Beyaz Peynir
• 1 çorba kaşığı Yoğurt
• 3 demet Taze Soğanın Sapı
• 1 çorba kaşığı Sirke
• 2 çorba kaşığı Margarin
• 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ
• 1 çay kaşığı Karbonat
• 3 çorba kaşığı Su
• Tuz ve Karabiber
Tarif
Bir kap içinde unu, yumurtayı, yoğurdu,sirkeyi, karbonatı ve üç çorba kaşığı suyu karıştırıp hamur haline getirdikten sonra 15 dk. kadar dinlendirin. Taze soğanları temizleyip yeşil kısımlarını 2 parmak eninde doğrayın. Soğanları 1 çay kaşığı tuzla ovup acı suyunu sıkarak çıkartın. Yumurtayı peynirle karıştırıp iç hazırlayın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgah üzerinde tabak büyüklüğünde açın. 4 adet hamuru açtıktan sonra arasına yağ sürerek hamurları yeniden açın. En üst kata yağ sürmeyin. Yufkaları tepsiye taşırarak yayın.
Hazırladığınız içi hamurun üzerine koyun. Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
			Hamur Işleri
Malzemeler
• 2 Su bardağı Un
• 3 adet Yumurta
• 1 dilim Beyaz Peynir
• 1 çorba kaşığı Yoğurt
• 3 demet Taze Soğanın Sapı
• 1 çorba kaşığı Sirke
• 2 çorba kaşığı Margarin
• 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ
• 1 çay kaşığı Karbonat
• 3 çorba kaşığı Su
• Tuz ve Karabiber
Tarif
Bir kap içinde unu, yumurtayı, yoğurdu,sirkeyi, karbonatı ve üç çorba kaşığı suyu karıştırıp hamur haline getirdikten sonra 15 dk. kadar dinlendirin. Taze soğanları temizleyip yeşil kısımlarını 2 parmak eninde doğrayın. Soğanları 1 çay kaşığı tuzla ovup acı suyunu sıkarak çıkartın. Yumurtayı peynirle karıştırıp iç hazırlayın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgah üzerinde tabak büyüklüğünde açın. 4 adet hamuru açtıktan sonra arasına yağ sürerek hamurları yeniden açın. En üst kata yağ sürmeyin. Yufkaları tepsiye taşırarak yayın.
Hazırladığınız içi hamurun üzerine koyun. Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derecelik fırında pişirin.