Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Soğanlı Börek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Soğanlı Börek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Soğanlı Börek
Hamur Işleri

Malzemeler
• 2 Su bardağı Un
• 3 adet Yumurta
• 1 dilim Beyaz Peynir
• 1 çorba kaşığı Yoğurt
• 3 demet Taze Soğanın Sapı
• 1 çorba kaşığı Sirke
• 2 çorba kaşığı Margarin
• 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ
• 1 çay kaşığı Karbonat
• 3 çorba kaşığı Su
• Tuz ve Karabiber

Tarif

Bir kap içinde unu, yumurtayı, yoğurdu,sirkeyi, karbonatı ve üç çorba kaşığı suyu karıştırıp hamur haline getirdikten sonra 15 dk. kadar dinlendirin. Taze soğanları temizleyip yeşil kısımlarını 2 parmak eninde doğrayın. Soğanları 1 çay kaşığı tuzla ovup acı suyunu sıkarak çıkartın. Yumurtayı peynirle karıştırıp iç hazırlayın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgah üzerinde tabak büyüklüğünde açın. 4 adet hamuru açtıktan sonra arasına yağ sürerek hamurları yeniden açın. En üst kata yağ sürmeyin. Yufkaları tepsiye taşırarak yayın.

Hazırladığınız içi hamurun üzerine koyun. Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön