Sodalı Irlanda Ekmeği
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:42
Sodalı Irlanda Ekmeği
Hamur Işleri
Malzemeler
• 2 su bardağı beyaz un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yumurta
• 3/4 su bardağı yağlı süt
Tarif
Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Içine margarini koyup bıçakla keserek una yedirin. Ortasını açıp yumurta beyazı ve sütü koyup tümü birbirine karışana dek yoğurun.
Fırını 175 derece ısıtın. Tepsiyi yağlayın.
Hafif unlanmış tezgaha hamuru aktarıp 10 dakika daha yoğurun. Ekmek somonu formu verip fırın tepsisine aktarın. Üst kısmına bıçakla çarpı yapıp fırına verin.
30 dakika pişirip ılık servis yapın.
Hamur Işleri
Malzemeler
• 2 su bardağı beyaz un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yumurta
• 3/4 su bardağı yağlı süt
Tarif
Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Içine margarini koyup bıçakla keserek una yedirin. Ortasını açıp yumurta beyazı ve sütü koyup tümü birbirine karışana dek yoğurun.
Fırını 175 derece ısıtın. Tepsiyi yağlayın.
Hafif unlanmış tezgaha hamuru aktarıp 10 dakika daha yoğurun. Ekmek somonu formu verip fırın tepsisine aktarın. Üst kısmına bıçakla çarpı yapıp fırına verin.
30 dakika pişirip ılık servis yapın.