Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Portakal soslu tost

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Portakal soslu tost

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Portakal soslu tost
Hamur Işleri

Malzemeler
• 8 adet 1 cm. kalınlığında baton ekmek dilimi
• 3/4 su bardağı yağsız süt
• 1 tam yumurta
• 1 yumurta beyazı
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• 1/2 çay kaşığı tarçın
• 1/2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
• 1/2 su bardağı portakal suyu
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 yemek kaşığı mısırunu
• 1/2 çay kaşığı tarçın
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri (istenirse)

Tarif

Fırını 225 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.

Bir kasede yumurta, yumurta beyazı, süt, vanilya ve tarçını karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışımın içine sıra ile koyun. Bir yüzü 1 dakika tutup diger yüzü çevirin. Ikinci yüz de 1 dakika kaldıktan sonra alıp fırın tepsisine yerleştirin.

Ekmeklerin bir yüzü kızarana dek (6 dk. kadar) fırında pişirin. Kızardıktan sonra çevirip arka yüzünü de kızartın.

Bu arada başka bir sos tavasında portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, mısırunu, kalan tarçın ve balı karıştırıp ocakta koyulaşana dek pişirin. Koyulaşıp balonlar oluşmaya başlayınca karıştırarak 2 dakika daha pişirip ateşten alın.

Isterseniz hazırladığınız tostların üzerine pudra şekeri eleyip sıcak portakal şurubu ile birlikte servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön