Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Poğaça

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Poğaça

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Poğaça
Hamur Işleri

Malzemeler
• Un 600 g
• Margarin 350 g
• Su 150 g
• Yumurta 2 adet
• Yaş maya 30 g
• Toz şeker 25 g
• Tuz 15 g

IÇ DOLGU IÇIN

• Zeytin (Tercihe gdre beyaz peynir, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri kullanılabilir.)

Tarif

Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, margarin, su ilave edilerek yoğrulur. Hamurun üstüne bir naylon veya bez örtülüp 15 dakika mayalanması için dinlendirilir.

Dinlendirilen hamur istenilen büyüklükte parçalara bölünür el ile yuvarlanıp üzeri kapatılarak

10 dakika daha dinlendirilir. Sonra hamurlann ortasına elle bastınlarak orta kısmı çukurlaştınlır.

Çukurlaştınlmış lasma istenilen iç dolgu malzemeleri konur. Dilimlenmiş zeytin ya da maydanoz ve beyaz peynir kanşımı veya rendelenmiş kaşar peyniri kullanılır.

Içlerine malzeme konulan poğaçalar elle bastınlarak kapatılır. Yaklaşık 30 dakika mayalanması beklendikten sonra üzerine yumurta sansı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilerek yaklaşık 230 °C`lik fınnda 20-25 dakika pişirilir.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön