1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Piliç Piruhi

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:27
gönderen GökkUşAgI
Piliç Piruhi
Hamur Işleri

Malzemeler
• 300 gr tavuk kıyma
• 1 adet soğan
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• Yeteri kadar sarımsak
• 3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
• Yeteri kadar tuz

• 2,5 su bardağı un
• Yeteri kadar tuz
• 1 adet yumurta
• Yeteri kadar su

• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı nane

Tarif

2,5 su bardağı unla yumurta ve tuzu karıştırın. Suyu azar azar ilave edin. Kulak memesi kadar yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Mantı hamuru açın ve bezelere ayırın. Kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Mantıyı açın. Karelere bölün. Içine piliç kıymasını koyup üçgen şekilde kapatın.

Iki ucunu tutarak yuksük şekline getirin. Kaynar suda 15 dakika kadar kaynatıp süzün. Üzerine kırmızı biber ile yağ kızdırıp gezdirin. Ayrı bir yerde beyaz peyniri çatalla ezin. Sarımsak, nane ve pul biber döverek servise sunun.