Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Pırasalı Burgu Börek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Pırasalı Burgu Börek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Pırasalı Burgu Börek
Hamur Işleri

Malzemeler
• 4 adet yufka
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yemek kaşığı domatesli soğanlı çeşni
• 4 adet pırasa
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 yemek kaşığı Sebzeli Çeşni
• 1.5 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Tarif

Pırasaları ayıklayıp kıyın. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Yayvan bir pencerede margarini eritip içine kıyılmış pırasaları ilave edin. Bir taşım kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş havucu ve kuru naneyi ilave edip çevirin. Harcı ateşten almadan önce içine domatesli soğanlı çeşniyi ekleyip karıştırın. Soğuması için yayvan bir tabağa alın.

Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yufkanın geniş tarafına soğumuş harçtan koyup rulo yapın. Ruloyu iki ucundan burup sıvı margarinle yağlanmış tepsiye kendi etrafında sararak yerleştirin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devame din.

Bir kâsede sebzeli çeşniyi, yoğurdu, yumurtaları ve ayçiçek yağını iyiçe çırpıp böreğin üzerine dökün. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön