1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Pazı ve Ispanak Böreği

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:22
gönderen GökkUşAgI
Pazı ve Ispanak Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
• 1/2 kg. pazı veya ıspanak (isteğe bağlı miktarı artırılabilir)
• 1 baş soğan
• Tuz


Tarif

Börek harcını hazırlamak için pazı veya ıspanaklar ince ince doğranır. Tuzla ovulduktan sonra 1 baş soğan ince kıyılıp ilave edilir. Ispanak (pazı) harcı kıymalı börekte olduğu gibi tepsiye serilmiş yufka hamuruna yağ gezdirildikten sonra kıyılmış ıspanak (pazı) yayılır. Üzerine tekrar 4 kaşık yağ gezdirilip diğer yufka hamuruyla örtülür. Kenarları şekillendirip, böreğin üzerini yağlayıp, 250OC ısıtılmış fırında yaklaşık 1/2 saat pişirilir.