Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Patlıcanlı Börek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Patlıcanlı Börek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Patlıcanlı Börek
Hamur Işleri

Malzemeler
Iç malzeme:

• 2 bostan patlıcanı
• 100 gr beyaz peynir
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur için:

• 3 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 50 gr margarin veya tereyağ
• Yarım su bardağı su
• 1 tutam tuz
Üzeri için:

• 1 yumurta sarısı
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip sap ve kabuklarını ayıklayın. Patlıcan içlerini derin bir kaseye alıp beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyin. Çatalla ezerek püre haline getirin.

Un, sıvıyağ, ertilmiş margarin, su ve tuzu bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp merdane ile açın. Birinin üzerine patlıcanlı içi yayın.

Diğer hamuru patlıcanlı harcın üzerine kapatın. Su bardağı ağzı ile bastırarak ve hamur kesici kalıp kullanarak yuvarlak hamurlar kesin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşar peynirini serpin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön