1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Patlıcan Böreği

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:21
gönderen GökkUşAgI
Patlıcan Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
• 1 kg bostan patlıcan
• 2 büyük dilim ıslatılmış ekmek
• 1 yumurta
• 1 kahve fincanı ayçiçek yağı Tuz-karabiber
• 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri
• 50 gr beyaz peynir

Tarif

1. Patlıcanları ateşin üzerinde çevirerek közleyin. Kabuklarını temizleyip suya koyun; sıkarak çıkartıp çatalla ezin.

2. Patlıcan püresine yumurta, ekmek içi, ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber, kaşarpeynirinin yarısı ve yağı koyup karıştırın. Uygun bir fırın tepsisini önce yağlayın ve karışımı içine yerleştirip üzerine bol kaşarpeyniri serpin. Fırında kızartın.