Paşa Pidesi
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:20
Paşa Pidesi
Hamur Işleri
Malzemeler
• 1,5 su bardağı Un
• 1/2 su bardağı Ilık Su
• 1 çay kaşığı Kuru Maya
• 1 çay kaşığı Tuz
Içi için;
• 4 çorba kaşığı Kıyma
• 1 adet Soğan
• 1 adet Domates
• 1 adet Sivribiber
• 1 tutam Maydanoz
-1 adet Yumurta
-1/2 çay bardağı Kaşar Peynir
-4 çorba kaşığı Tereyağı
-1 çorba kaşığı Salça
-Kırmızıbiber
Tarif
Ilık suda mayayı eritip un ve tuzla karıştırarak sert bir hamur elde edin. Hamuru 20 dk. kadar dinlendirip enlemesine oval şekilde açın. Küçük küçük doğradığınız domatesleri, sivribiberleri, maydanozları ve soğanı bir kapta karıştırın. Kıymayı, tereyağını, salçayı ve baharatları da ekleyin.
Hazırladığınız bu içi hamurun üzerine yayın. Pideyi 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişmesine yakın fırından çıkartıp üzerine bir adet yumurta kırıp rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve yeniden fırına verip yaklaşık 4 -5 dk. kadar pişirin.
Hamur Işleri
Malzemeler
• 1,5 su bardağı Un
• 1/2 su bardağı Ilık Su
• 1 çay kaşığı Kuru Maya
• 1 çay kaşığı Tuz
Içi için;
• 4 çorba kaşığı Kıyma
• 1 adet Soğan
• 1 adet Domates
• 1 adet Sivribiber
• 1 tutam Maydanoz
-1 adet Yumurta
-1/2 çay bardağı Kaşar Peynir
-4 çorba kaşığı Tereyağı
-1 çorba kaşığı Salça
-Kırmızıbiber
Tarif
Ilık suda mayayı eritip un ve tuzla karıştırarak sert bir hamur elde edin. Hamuru 20 dk. kadar dinlendirip enlemesine oval şekilde açın. Küçük küçük doğradığınız domatesleri, sivribiberleri, maydanozları ve soğanı bir kapta karıştırın. Kıymayı, tereyağını, salçayı ve baharatları da ekleyin.
Hazırladığınız bu içi hamurun üzerine yayın. Pideyi 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişmesine yakın fırından çıkartıp üzerine bir adet yumurta kırıp rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve yeniden fırına verip yaklaşık 4 -5 dk. kadar pişirin.