Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Paçanga Böreği

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Paçanga Böreği

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Paçanga Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
• 2 adet yufka
• 100 gr. pastırma
• 100 gr. dil peyniri
• 1 adet çarliston biberi
• 1 adet domates
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Karabiber

Tarif

Pastırmanın çemenini ayıklayın ve dil peyniri ile birlikte küçük parçalara ayırın. Çarliston biberi uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın. Domatesi soyup dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Pastırma, peynir, domates ve biberi bir kasede karıştırın ve karabiberle tatlandırın.

Yufkaları daire şeklinde üstüste koyun ve ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz yarım daireleri üstüste koyup, yufkaları 10 cm kalınlığında şeritler halinde bölün. Şeritlerin alt kısmına 1 tatlı kaşığı iç koyup üçgen şeklinde katlayın. Katlama işlemi bitince, uçta sarkan son parçayı bir kaseye koyduğunuz suya batırarak ıslatın ve böreği yapıştırın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın ve börekleri küçük gruplar halinde kızartın. Kızarmış börekleri delikli kepçeyle kağıt peçete yaydığınız bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön