Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Örgü Ekmek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Örgü Ekmek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Örgü Ekmek
Hamur Işleri

Malzemeler
• 1+1/3 su bardağı beyaz un
• 20 gr yaş maya (küçük paketlerin yarısı)
• 1 tatlı kaşığı soyulmuş ay çekirdeği (yada 1 çay kaşığı kalın çekilmiş karabiber)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 ad kesme şeker
• 3/4 su bardağı ılık su
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı tam buğday unu
• 1 yumurta beyazı

Tarif

Küçük bir kaseye ılık suyu koyup içinde şeker ve tuzu eritin. Içine mayayı koyup 10 dk. maya köpürene kadar bekletin.

Orta boy bir kaba 3/4 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu, ay çekirdeği (yada karabiber) ve yağ ile birlikte mikserle çırmaya başlayın. 3-4 dakika çırptıktan sonra tam buğday ununu ekleyin. Hamuru kontrol edip kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almaya bilir). Hafifce unlanmış mutfak tezgahına alıp yoğurun. Hamur elastik bir hal alınca yuvarlayıp üzerini örtün. 15 dakika ılık bir yerde dinlendirin.

Hamuru dörde bölün. Daha sonra her parçayı tekrar 6`ya ayırın. Her parçayı elinizle mümkün olduğu kadar uzatın (25cm kadar). Bir ucunu hamurun 2/3`sine kıvırıp saç örgüsü yapın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tümünü örüp tepsiye yerleştirince tekrar üzerini kapatıp ortalama 20 dakika kadar ılık bir yerde bekletin. Bu süre içinde hacmi iki katına çıkmış olacaktır.

Yumurtayı bir yemek kaşığı su ile iyice çırpın. örgülerin üzerine bir fırça ile sürün. 170 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika üzerleri kızarana dek pişirin.

Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön