1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Nevşehir Mantısı

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 10:15
gönderen GökkUşAgI
Nevşehir Mantısı
Hamur Işleri

Malzemeler
• Yarım kilo un,
• 1 tatlı kaşığı yaş maya,
• 1 adet kesme şeker,
• Yarım bardak ılık su,
• Aldığı kadar su,
IÇI IÇIN:
• 250 gr.kıyma,
• 1 adet soğan,
• 2 diş sarımsak,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• Yarım bardak ılık su,
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber.
SOSU IÇIN:
• 1 kase yoğurt,
• 2 diş sarımsak,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 1 tatlı kaşığı tereyağ,
• 1 su bardağı ılık su,
• 1 tatlı kaşığı nane,
• Kırmızıbiber,tuz

Tarif

Kıymayı,yağı,soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayın.Başka bir kap içinde kesme şekerle yaş mayayı ılık su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ekleyin.Bir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamurdan parçalar kopartıp açın.Ince açılan hamurların içine iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarın.Hamuru dilim dilim kestikten sonra fırına koyup üzeri pembeleşinceye dek pişirin.Bir kap içinde,zeytinyağını,naneyi,kırmızıbiberı ve sarımsağı yakın.Bir kase içinde yoğurdu ılık suyla karıştırıp mantının üzerine yoğuttan ve sostan dökerek servis yapın.