Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Milföy Hamuru

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Milföy Hamuru

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Milföy Hamuru
Hamur Işleri

Malzemeler
• Un 1000 g
• Su 550-600 g
• Tuz 20-25 g
• Limon suyu veya sirke 15 g
• Alba Börek 1000 g


Tarif

Un tezgah üzerine elenir, ortası havuz gibi açılır. Su, tuz ve limon suyu havuza koyularak hamur 10 dakika elle veya 5 dakika makina ile yoğrulur.

Hazırlanan elastik hamur yuvarlanıp, üstünden çapraz olarak kesilir.

Kabuk tutmasını önlemek için hamur bir naylona sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Alba Börek`in 2 kg`lık bir dilimi ikiye bölünerek, yüksekliği 1.5-2 cm olacak şekilde yassılaştırılacak. Dinlenmiş hamur dört tarafından açık zarf şeklinde 1.5-2 cm incelikte açılır.

Ortaya yassılaştırılan Alba Börek dilimi koyulur ve hamurun kenarları üzerine kapatılır.

Kapatılan hamur 3-5 mm kalınlığında dörtgen şeklinde açılır ve ilk tur verilir. Turlar tek veya çift tur olarak verilebilir. Her iki turdan veya her çift turdan sonra hamur naylona sarılarak 30 dakika serin bir yerde dinlendirilir.

Her tur arasında hamur 900 çevrilir. Toplam olarak 6-8 tur veya 3-4 çift tur veya 3 çift, 1 tek tur verildiğinde hamur hazır olur.

Kesimden önce hamur 3-5 mm olmalıdır. Kesimden sonra 25-30 dakika dinlendirilmelidir.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön