Hamur Işleri
Malzemeler
• 2,5 su bardağı un
• 1 yumurta
• Aldığı kadar su
• Tuz
• 2 lt. su (mantı haşlamak için)
IÇ MALZEME:
• 300 gr. kıyma
• 1 adet soğan (rendelenmiş)
• 1 tatlı kaşığı salça
• Tuz, pulbiber
SOS MALZEMESI:
• 500 gr.yoğurt
• 1-2 diş sarmısak
• 4 yemek kaşığı tereyağ
• Bir miktar pulbiber
Tarif
Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırıp sert bir hamur yapın. Hamurun üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayın.
Kıymayı soğan, tuz, pulbiber ve salçayla karıştırıp hazırlayın.
Daha sonra hamurdan dilediğiniz büyüklükde bezeler alın. Bezeyi fazla inceltmeden açın ve 2-3- santimlik şeritler halinde kesip kareler yapın.
Hazırladığınız içten hamurlara koyup bohça şeklnde kapatın. Kaynayan suya bir miktar tuz atıp mantıları haşlayın.
Servis tabağına aldığımız mantıların üzerine sarmısaklı yoğut dökün. Daha sonra kızarmış pulbiberli tereyağı gezdirin.
Mantı servise hazır. Afiyet olsun.
