Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Seker Hamurlu Dogum Günü Pastasi

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Seker Hamurlu Dogum Günü Pastasi

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Seker Hamurlu Dogum Günü Pastasi

Pandispanyasi icin gereken Malzemeler :
6 yumurta
9 yemek kasigi sicak su
300 gr toz seker
3 paket vanilyasekeri
150 gr nisasta
225 gr un
1 paket kabartma tozu

Pasta Kremasi Ganaj Tarifi :
3 paket yani yani 600 gr krema ( schlagsahne )
6 paket bitter cikolata yani 600 gr

Malzemeler yukardaki pasta icin bu malzemenin 2 katini kullanmalisiniz Arkadaslar )
250 gr sade lokum
250 gr pudra sekeri
50 gr nisasta
Yapilisi :

Sade lokumu kolaylik olsun diye önce bir hafiften su ile islatalim ve bir kaba alip icine 200 gr pudra sekeri eleyip iyice yoguralim.elinize yapisirsa pudra sekerini eklemeye devam edin.güzelce yogurdugumuz seker hamurumuzu nisasta yardimi ile acip istenilen sekilleri verelim.ben arta kalan seker hamurlarini folioya sarip buzluga attim.lazim oldugunda cikartip yine istedigim gibi sekil verebilecegim yani.bu seker hamurunu herkeze siddetle tavsiye ediyorummmmmm,hazirindan hem daha güzel daha elastik ,hemde daha saglikli bence.
Pastamizin Yapilisi :
Ilk önce Pastamizin kremasini yani Ganajini hazirlayip bir gün önceden buzdolabinda bekletmeliyiz.Ganaji icin kremalari yani schlagsahneleri tencereye dökelim ve isitalim ,sakin kaynatmayalim.Sonra isitilan Kremanin icine cikolatalarimizi kirip erimesi icin karistiralim.iyice karistirdigimiz kremamizi tencereden bir plastik kaba bosaltip bir gün buzdolabinda bekletelim.Bir gün bekleyen kremamizi mikser yardimi ile cirpalim taki iyice krema haline gelip krem santi gibi olana kadar.Bu kremayi yapmamizin amaci seker hamurlu pastalara göre uygun olmasidir.
Sonra Pandispanyamizi hazirlayalim.
Yumurtalar ile 9 kasik sicak suyu yaklasik iki dakika kadar cirpalim.sonra vanilya sekeri ile tozsekeri karistirip yumurtali kivama yavas yavas dökerek cirpmaya devam edelim.yine üc dakika kadar cirpalim lütfen.son olarak un,nisasta ve kabartma tozunu karistirip yine yumurtali karisimin icine üc defada döküp mikseri yavas ayara alip cirpmaya devam edelim.bu karisimi yaglanmis kalibimiza döküp 175 derecede 30-35 dakika pisirelim.Pisen kekimizi sogumasi icin üst tarafini ters cevirip yagli kagit serilmis tezgahimizin üzerine koyalim.Yukarisi biraz kabarmis oldugu icin ters ceviriyoruzki üstüde alti gibi ütü islemini görerek düzlensin.
Kekimizi bicak yardimi ile önce kenarlardan cizik atip sonradan uzun bir bicak yardimi ile o kenarlarindan güzelce keselim ve üce bölelim.Pastamizin en üst tabanini alta alip icine hazirladigimiz ganajimizdan sürelim.Sonra üzerine kekimizi yerlestirelim.ve yine kirema derken sonra en alt tababini en üstüne koyup elimizle ortasina bastirarak pastamizin düz bir sekil almasini saglayalim.En alt tabanini üstüne koyalimki düz bir görünüm elde edelim.Pastamizin etrafinada ganajimizdan sürüp güzelce düzleyelim ve bir kac saatligine dolabimiza kaldiralim.
Pastamiz iyice sogurken biz seker hamurundan güllerimizi yapalim.
Resimde görüldügü gibi önce misket seklinde toplar kopartalim ve ilk topumuzu uzunlamasina yuvarlayalim.Sonra diger toplarimizi folionun icine koyup merdane ile üzerinden gecip inceltelim.Folioya koyunca yapisma olmuyor ve düz bir sekilde inceltebiliyorum.incelttigimiz hamurumuzu uzun olarak yuvarladigimiz hamurumuzun kenarindan saralim ve kenarlarini disa dogru cevirelim.diger toplarimizida ayni yapip yandan yandan sarmaya devam edelim.gül seklini alinca altindaki fazlalik hamuru cevire cevire donderip kopartalim ve altini elimizle düzleyip yagli kagidin üzerine yerlestirelim ve kurutalim.Yapraklari ben kaliplarla yaptim.kücük cicekleride kaliplarla yaptim.ama sizler elinizle cicek sekli verebilirsiniz.
Beyaz seker hamurunu tezgaha nisasta serpistirip incecik olmak sarti ile güzelce merdane ile acalim.Sonra hamurumuzu oklavaya sarip pastamizin üzerine yerlestirelim.Yapmis oldugumuz gülleride resimdeki gibi yerlestirip pastamizi yine buzdolabina kaldiralim.
Aslinda cok kolay bir yapimi var.sakin zor bir sey diye es gecmeyin Arkadaslar.Bence denemeye deger.Insallah begenirsiniz.

______________________________
MALZEMELER:
Keki için:
7 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet vanilya
2 adet kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Iç kreması için:
4 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişastası
Krema pişip soğuduktan sonra içerisine katmak üzere 2 poşet kremşanti, yarım yada 1 su bardağı süt (bakarsınız krema katı ise 1 su bardağı katarsınız)
Arasına 2 adet muz
Dışı için:
3 poşet sade kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Kenar süslemeri için:
2 poşet orman meyveli kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
Mavi, kırmızı, sarı, kahverengi, beyaz renkte şeker hamuru
Toz gümüş renk gıda boyası
Enjektörün ucu için kürdan
Siyah gıda kalemi
Yapılışı:
* Ben bir gün önceden pastanın üzerindeki malzemeleri yaptım, isterseniz tepsinin üzerini streçle kapatıp kurumasını engelleyebilirsiniz. Yine pandispanya ve kremasını da 1 gece önceden yaptım. (üzerindeki malzemeleri pastayı yemeden 2-3 saat öncesinden koyabilirsiniz fakat çok uzun sürelerde kremşanti şeker hamurunu yavaş yavaş eritiyor)
* Yumurta ve şekerleri 3 dakika köpürünceye kadar çırpalım.
* Sonra sırasıyla su ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.
* Geriye kalan kuru malzemeleri de eledikten sonra ilave edelim.
* Yağlı kağıt serdiğimiz 30*25 cm ayarlanmış dikdörtgen kalıbımıza kek harcımızı dökelim ve 170 derecey ayarlanmış fırında yavaş yavaş pişirelim.
* Kremasını pişirelim, soğuyan kremanın içerisine kremşantileri içine boşaltıp çırpalım. Sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz yoksa cıvık bir kremaya sahip olabiliriz.
* Kekimizi 3 kata ayıralım, aralarına krema sürüp muz dilimlerini dizelim.
* Dışını sade kremşanti ile kaplayalım, kenar süslemelerini de orman meyveli kremşanti ile yaptıktan sonra pastamızın % 90′ı hazır.
* En son üzerine şeker hamuruyla yaptığımız steteskop, derece, enjektör, yara bandı ve haplarımızı itina ile yerleştirelim.
Pastamız hazır takıldığınız bir yer olursa sorularınızı ve çokkk değerli yorumlarınızı bekliyorum



Malzemeler:
1. 12 adet yumurta
2. 12 kaşık toz şeker
3. 12 yemek kaşığı un
4. 3 adet kabartma tozu
5. Yağlı kağıt
6. Tuz
Not: Her bir tepsi için 4 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve şeker, bir adet de kabartma tozu kullanılıyor.
Pastanın içi için:
1. 2 Paket muzlu puding veya vanilyalı veya kendiniz yapın. (dr.oetker marka)
2. Süt (krem şanti, puding ve pasta kremasında kullanmak için)
3. 2 paket krem şanti (dr.oetker marka)
4. 2 Paket pasta kreması (kakaolu) (dr.oetker marka)
5. Muz
6. Çekilmiş fındık
7. Rendelenmiş sütlü çikolata (tadını bildiğiniz bir ürün kullanın, 80 gr yeteli olacaktır.)
8. Pandispanyayı ıslatmak için muzlu süt
Şeker hamuru süslemesi için:
1. 2 Paket şeker hamuru
2. Renkli gıda boyası
3. Çeşitli şekillerde kurabiye kalıbı (ben kelebek ve çiçek şeklinde olanı kullandım)
4. Boncuk pasta süsü
5. Merdane
6. Nişasta
Tarifi:
1. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
2. 4 Adet yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın.
3. Sarılara şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
4. Beyazların üzerine bir fiske tuz ekleyin ve köpük haline gelinceye kadar çırpın.
5. Aklarla sarıları birleştirip tahta bir kaşıkla karıştırın.
6. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin, isterseniz içine aroma da koyabilirsiniz, ben toz muz aroması kullandım.
7. Çırpma teliyle veya yine mikser ile ama yavaşça çırpıp homojen bir karışım ilave edin.
8. Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın (kullandığınız yağlı kağıdın kalitesine dikkat edin daha önce kullanmadıysanız bilindik bir markayı tercih edin) ve karışımı tepsiye yayın, karışım sadece tepsiyi kaplayacaktır az geldiğini sanıp telaş yapmayın.
9. Önceden 170 dereceye ısıttığınız fırına verip, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin,10 dakika geçmeden pişmiş olacaktır nu sebepten başından ayrılmamanızı öneririm.
10. Aynı işlemi diğer 2 kat içinde tekrarlayın, isterseniz 4 kat da kullanabilirsiniz ben hesap hatasından dolayı bu pasta için 4 kat kullandım ama 3 yeterli olacaktır.
11. Pandispanyalar piştikten sonra, soğumaları için bir kenara bırakın, soğuduktan sonra yağlı kağıttan kolayca ayrılacaklar. Isterseniz bu işi kolaylaştırmak için pişen pandispanyayı nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz tabi yağlı kağıt bezin üstüne gelecek şekilde.
12. Pudingleri üzerindeki tarife göre pişirin ve ılınmaya bırakın.
13. Pastayı hazırlamak için pastanın boyutlarında bir tahta ya ihtiyacınız olacak, eğer küçük bir pasta yapacaksanız bir tepsi veya servis tabağı da kullanabilirsiniz. Pandispanyanın ilk katını kullanacağınız malzemenin üzerine alın ve muzlu süt ile hafifçe ıslatın.
14. Üzerine pudingi yayın, dilimlenmiş muzları kenarlardan başlayarak dizin.
15. Üzerine diğer pandispanyayı yerleştirin ve muzlu süt ile hafifçe ıslatın, krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ikinci katın üzerine yayın.
16. Çekilmiş fındık ve rendelenmiş çikolatayı krem şantinin üzerine düzgünce serpin.
17. Bu katın üzerine son kat pandispanyayı yerleştirin ve muzlu süt ile hafifçe ıslatın. Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın ve yanlarda kalan boşlukları dolduracak şekilde pastanın üzerine düzgünce sıvayın.
18. Şeker hamurunu açmak için bir sofra veya büyükçe bir düz zemine ihtiyacınız var.
19. Tezgahınıza nişasta serpin ve pastayı kaplayacağınız bir paket şeker hamurunun tamamını tezgaha alın ve elinizle biraz yoğurun.
20. Şeker hamurunu nişastalanmış tezgahta merdane yardımıyla pastanızı kaplayacak ölçüde açın, yırtılmayacak kalınlıkta açmalısınız ve çok kalın olmamalı, pastayı kaplarken yırtılmayacak incelikte olmasını sağlayın. Pastanın üzerini kaplarken oklavadan yardım alabilirsiniz ya da birinden yardım alabilirsiniz, iki kişi karşılıklı olarak şeker hamurunu alttan avuçlarınızın üzerinde tutup pastayı ortalayarak üzerine bırakabilirsiniz. Fazla olan kısımlarına krema değdirmeden pizza bıçağı veya mantı bıçağı ile keserek süslemede kullanabilirsiniz. Keserken fazla dipten kesmeyin biraz pay bırakın, kenardaki fazla kısımlarıyla bir pili oluşturun, ben artık iyice yorulduğum için normal bir bıçakla özensizce kestim hatta neredeyse elimle falan yırtma duruma geldim ve sonradan da bu açıkları kapatmakla uğraştım epey bir zaman. Kesinlikle sakin olun ve yaptığınız işin zevkini çıkartın.
21. Pastanın üzerindeki pürüzleri gidermek için resimde görülen spatulayı şeker hamurunun üzerinden nazikçe gezdirerek düzleyin. Altında krema olduğu için kolayca düzleşecektir.
22. Üzerindeki süsleri hazırlamak için toz veya sıvı gıda boyası ile şeker hamurunu renklendirebilirsiniz, artık o kısım sizin el becerinize ve hayal gücünüze kalmış. Şeker hamuruna kurabiye kalıpları ile şekil vermek çok kolay çiçek ve kelebek en basit şekillerden resimlere bakarak sizde kendi tarzınızda süsler yapın.
23. Servis yapıncaya kadar buzdolabında veya serin bir yerde bekletin.

Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

doğum günü falan mı deniz gözlü. süper tarifler paylaşmışsın yine
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Doğum günü degilde gün var :) bende biraz tarif araştırdım çok mu belli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

bu günlerden birine katılsam hiç fena olmayacak :)
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

BIDIBIDI yazdı:bu günlerden birine katılsam hiç fena olmayacak
Yüksek kalori ve yüksek karbonhidratlı bir gün geçirmek istiyorsunuz sanırım buyrun gelin :)
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Buda şeker hamurlu pastaya örnek resim olsun kendim yapınca onunda resmini eklerim :o :roll:

Resim
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön