Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ispanaklı Kol Böreği (el açması)

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Ispanaklı Kol Böreği (el açması)

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Hamur için.

500-550 g un(böreklik)
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz (silme)
1 su bardağı ılık su
Iç için:

750 g ıspanak
2 baş orta boy soğan
¾ çay bardağı sıvı yağ (mısır özü)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı sumak(Ispanağın otsu tadını almak için)
Hazırlanışta,

1,5 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı ve mısır özü karışık)
1 su Bardağı un
1 su bardağı nişasta
Üstü için

2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Kol Böreği (el açması) Tarifi'nin Yapılışı
Hamur için,su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın.Tuzu ekleyin.Azar azar un ve ılık suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun.Ele yapışmayan hamuru tezgahınıza alarak unsuz zeminde 3 dk daha yoğurun.Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Ispanaklarınız bolsuda yıkayın.1-2 parmak kalınlığında doğrayın.Kaynamış suda 1 dk kadar haşlayın.Diğer yanda ince doğranmış soğanı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Haşlanmış ,süzülmüş ıspanaklarıda ekleyerek 1 dk kavurun.Baharatları ekleyerek soğumaya alın.

Dinlenmiş hamuru 16 bezeye ayırın. Nişasta ve unu harmanlayın Her bir bezeyi 35 cm büyüklüğünde ince açın.Açtığınız yaprağın üzerine yağ karışımı incecik gezdirin.Yarım ay(D) şekline getirdiğiniz hamur yaprağının üstüne tekrar yağ gezdirin.Ispanak iç?i yarım ayın uzun kısmına koyun.Kenarları içe katlayarak rulo haline getirin.

Yağlanmış fırın tepsisine kol böreklerinizi dizin.(her tepsi 8 adet 2 fırın tepsisi)Yağ ile çırptığınız yumurta karışımından sürün.Her bir ruloyu 4 e bölün.

175-200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar 30-35 dk pişirin.Afiyet olsun.

Not :Bu börek oldukça bereketli ve çıtır çıtır oluyor,arzuya göre peynirli ve kıymalı içte kullanabilirsiniz.


Resim
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön