Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

3 Renkli Börek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

3 Renkli Börek

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Hazırlanışı
Bu böreği aslında yıllardır yapıyhordum. Çok da sevilerek yeniliyordu. Ancak ben yufkaları üstüste koyup rulo yapıyordum. Blogcu arkadaşım beracan'ın sitesinde gördüğüm zaman bu şekli çok daha fazla hoşuma gitti ve bugünkü misafirlerim için hemen uyguladım. Gerçekten de şekli çok güzel oluyor ve malzemeler ayrı ayrı olduğu için lezzetlerini tet tek alabiliyorsunuz. Yani bir börekte üç lezzet?Daha ne olsun? Gelelim tarife:
Malzemeler:
4 adet yufka
200-250 gr. ıspanak
2 adet büyük boy havuç
1 adet soğan
2 adet büyük boy patates
100 gr. beyazpeynir
isteğe bağlı olarak kıyma
kırmızı biber
karabiber
kimyon
2 adet yumurta sarısı
çörekotu
sıvıyağ ve su
Yapılışı:
Önce ıspanaklı bölümü yapıyoruz. Bunun için soğanı çok ince kıyıp yağda sotelemeye başlıyoruz. Biraz yumuşayınca yıkayıp doğradığımız ıspanakları da ekliyoruz. Isteğe bağlı olarakbir miktar kıyma dailave edebilirsiniz. (Ben kullandım,çok yakışıyor.)Ispanaklar iyice ölünce tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz. Ilk yufkamızı serip su ve sıvıyağ karışımı ile hafifçe ıslattıktan sonra harcı her yerine yayıyoruz ve yufkayı sararak rulo yapıyoruz.
Ikinci bölümde;patatesleri tuzlu suda haşlayıp iyice eziyoruz. Içine beyazpeynir,karabiber ve kimyonkatıyoruz. Aynı ilk yufka gibi yağlayıp harcını döşüyor ve kıvırıyoruz. ,
Üçüncü yufka için de,havuçları rendeleyip az sıvıyağda öldürüyoruz ve kırmızı biber ilave ediyoruz. Ilk iki yufkada olduğu gibi yağlayıp harcı serip kıvırıyoruz.
Elimizde üç adet uzun rulo mevcut oldu. Dördüncü yufkayı tezgaha seriyoruz. Su-sıvıyağ karışımını sürüyoruz.Bir ucuna; ikiyufka yanyana ,üçüncüsü de ikisinin ortasına gelecek şekilde üstlerine koyuyoruz ve üçgen olmalarını sağlayacak şekilde yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Bu şekilde streç filme sararak buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Buzlukta uzun süre muhafaza etmek de mümkün.Pişireceğimiz zaman bir süre dışarıda yumuşamasını bekleyip üzerine yumurta sarılarınıbiraz sıvıyağ ve birçay kaşığı şekerle karıştırarak sürüyoruz. Çörekotuda serperek 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.Üç renkli böreğimiz hazır.Afiyet olsun?


Resim

3 Adet Yufka
Yufka Için Harç;
1 Su Bardağı Margarin Ve Sıvıyağ Karışımı,
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta
Tuz
Iç Harç Için;
2 Adet Patates
1 Yemek Kaşığı Margarin
Baharat
Peynir
Maydonoz
Dereotu
2 Adet Havuç
Hazırlanışı
1.öncelikle iç harçları hazırlayın.patatesi haşlayıp margarin ve baharatları ekleyip püre haline getirin.2,harc içinde peyniri ezip doğranmış maydonoz ve dereotunu ekleyin3.harç için havucu rendeleyip üzerine az sıvıyağ ekleyip soteleyin.3 adet harklı harcınız oldu.
2.yoğurt,yağ,yumurtayı karıştırıp 1 yufkayı serip üzerine bu harçdan sürün.yufkanın ucuna peynirli harçdan koyup rulo olacak şekilde sarın.patatesli ve havuçlu malzemeyide bu şekilde yapın.
3.1 yufkayı serip harçla ıslatın.yapdığınız 3 adet ruloyu bu yufkanın ucuna koyup sıkıca rulo olacak şekilde sarın.bu şekilde en az 2 saat buzdolabında bekletin(düzgün şekilde kesilmesi için)
4.dinlendikden sonra 3,4 cm olacak şekilde kesip tepsiye dizin üzerine kalan harçdan sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Olsun
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Havucun ,ıspanak'ın ,patatesin tadını ayrı ayrı alacagınız lezzetlı bir börek

Resim
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön