Torpil Veya Külah Pasta
Gönderilme zamanı: 15 Oca 2015, 16:12
MALZEMELER (12 TANE TORPIL IÇIN)
2 li şekilde olan 4 tane milföy hamuru (yani 8 yaprak ama arasını koparmayınca 4 oluyor)
3-4 yemek kaşığı Antep fıstığı (yada fındık kırığı)
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
KREMASI IÇIN MALZEME
Yarım litre süt
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 poşet krem şanti
Arzuya göre küçük doğranmış çilek,vişne ,muz gibi meyveler veya damla çikolata (ben sade yaptım)
YAPILIŞI
Ikili olan milföylerin üzerine hafif un atarak iki taraflı da açılarak iki katına büyütülür.
Çatalla delikler açarak fazla kabarması önlenir.
Bıçakla altı tane şerit olacak şekilde kesilir.
külah için:
hazır külahları kullanabilirsiniz yada
dergi sayfasını 4′e kesin ve külah şekli verin
Kalıplar yağlanarak üzerine uçları üst üste gelecek şekilde sarılır.
Ikinci bir şerit de sarılarak her bir külah için iki şerit kullanılır.
En üst kısmında hafif boşluk bırakılarak piştikten sonra kolay çıkması sağlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.(Fırına göre değişebilir)
Tencereye süt,un ,şeker ve nişasta konulup koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenerek soğutulur.
Tamamen SO?UK olan kremaya krem şanti atılarak mikserle çırpılır.(krema ılk bile olsa olmaz mutlaka soğuk olmalı)
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirip katılaşması beklenir.
Tamamen soğuyan külahların içine ister küçük bir kaşıkla isterseniz benim yaptığım gibi krema torbasıyla krema doldurulur.
Külahların ağız kısmına biraz taşırarak krema sürülür ki fıstık her yerine bulansın.
Sonra tabaktaki fıstığa bolca bulanarak tabağa dizilir.
Üzerin bolca pudra şekeri serperek dolaba konulup 1-2 saat dinlendirilir.
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık lezzetli mi lezzetli torpillerimiz hazırr...
Afiyet olsunn.
2 li şekilde olan 4 tane milföy hamuru (yani 8 yaprak ama arasını koparmayınca 4 oluyor)
3-4 yemek kaşığı Antep fıstığı (yada fındık kırığı)
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
KREMASI IÇIN MALZEME
Yarım litre süt
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 poşet krem şanti
Arzuya göre küçük doğranmış çilek,vişne ,muz gibi meyveler veya damla çikolata (ben sade yaptım)
YAPILIŞI
Ikili olan milföylerin üzerine hafif un atarak iki taraflı da açılarak iki katına büyütülür.
Çatalla delikler açarak fazla kabarması önlenir.
Bıçakla altı tane şerit olacak şekilde kesilir.
külah için:
hazır külahları kullanabilirsiniz yada
dergi sayfasını 4′e kesin ve külah şekli verin
Kalıplar yağlanarak üzerine uçları üst üste gelecek şekilde sarılır.
Ikinci bir şerit de sarılarak her bir külah için iki şerit kullanılır.
En üst kısmında hafif boşluk bırakılarak piştikten sonra kolay çıkması sağlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.(Fırına göre değişebilir)
Tencereye süt,un ,şeker ve nişasta konulup koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenerek soğutulur.
Tamamen SO?UK olan kremaya krem şanti atılarak mikserle çırpılır.(krema ılk bile olsa olmaz mutlaka soğuk olmalı)
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirip katılaşması beklenir.
Tamamen soğuyan külahların içine ister küçük bir kaşıkla isterseniz benim yaptığım gibi krema torbasıyla krema doldurulur.
Külahların ağız kısmına biraz taşırarak krema sürülür ki fıstık her yerine bulansın.
Sonra tabaktaki fıstığa bolca bulanarak tabağa dizilir.
Üzerin bolca pudra şekeri serperek dolaba konulup 1-2 saat dinlendirilir.
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık lezzetli mi lezzetli torpillerimiz hazırr...
Afiyet olsunn.