Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Torpil Veya Külah Pasta

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Torpil Veya Külah Pasta

Mesaj gönderen deniz gözlü »

MALZEMELER (12 TANE TORPIL IÇIN)


2 li şekilde olan 4 tane milföy hamuru (yani 8 yaprak ama arasını koparmayınca 4 oluyor)
3-4 yemek kaşığı Antep fıstığı (yada fındık kırığı)
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
KREMASI IÇIN MALZEME

Yarım litre süt
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 poşet krem şanti
Arzuya göre küçük doğranmış çilek,vişne ,muz gibi meyveler veya damla çikolata (ben sade yaptım)
YAPILIŞI

Ikili olan milföylerin üzerine hafif un atarak iki taraflı da açılarak iki katına büyütülür.

Çatalla delikler açarak fazla kabarması önlenir.
Bıçakla altı tane şerit olacak şekilde kesilir.

külah için:

hazır külahları kullanabilirsiniz yada
dergi sayfasını 4′e kesin ve külah şekli verin


Kalıplar yağlanarak üzerine uçları üst üste gelecek şekilde sarılır.
Ikinci bir şerit de sarılarak her bir külah için iki şerit kullanılır.
En üst kısmında hafif boşluk bırakılarak piştikten sonra kolay çıkması sağlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.




Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.(Fırına göre değişebilir)
Tencereye süt,un ,şeker ve nişasta konulup koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenerek soğutulur.
Tamamen SO?UK olan kremaya krem şanti atılarak mikserle çırpılır.(krema ılk bile olsa olmaz mutlaka soğuk olmalı)
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirip katılaşması beklenir.
Tamamen soğuyan külahların içine ister küçük bir kaşıkla isterseniz benim yaptığım gibi krema torbasıyla krema doldurulur.
Külahların ağız kısmına biraz taşırarak krema sürülür ki fıstık her yerine bulansın.
Sonra tabaktaki fıstığa bolca bulanarak tabağa dizilir.
Üzerin bolca pudra şekeri serperek dolaba konulup 1-2 saat dinlendirilir.

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık lezzetli mi lezzetli torpillerimiz hazırr...
Afiyet olsunn.
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

bunu da yaptınız mı?
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Yani dışarıda severek yediğim bir lezzet bi kaç defa benzer tarif denedim fakat tam olarak böyle degildi. Bunuda en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mini Torpil Kurabiye Tarifi

Mesaj gönderen deniz gözlü »

2 adet yumurta
1 su bardağından biraz az şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yaklaşık 4, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için:

1 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:

Pudra şekeri
ceviz, hindistan cevizi, fıstık vs.
Mini Torpil Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Bu tarifi külah tatlısı yaparken geliştirdik, çünkü normalde metal külah kalıplarını nereden temin ederiz, nerede satılır bulamadık gibi yorumlar alıyoruz. Alternatif ne olabilir diye düşünürken bu yöntem aklımıza geldi. Porsiyonların daha küçük olması nedeni ile kurabiye adını verdik. Bence külah tatlısına göre daha sevimli oldular, daha çok beğendim diyebilirim. Lezzet olarak aralarında fark yok ancak hem sunumu hem de yapımı olarak beğendim bu nedenle paylaşmak istedim. Hamur malzemeleri ve muhallebisi külah tatlısı tarifimdeki ile birebir aynıdır.

Hamuru için yumurta, sıvı yağ, şeker ve yoğurt yoğurma kabına alınarak çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur ikiye bölünerek iki adet beze oluşturulur. Merdane ile hamur açılır ve sonrasında yaklaşık 1, 5-2 cm eninde şeritler olacak şekilde kesilir.

Yaşlı kağıt parmak uzunluğunda şerit halinde kesilerek işaret parmağına dolanarak rulo yapılır. Hamurdan bir şerit alınarak yağlı kağıttan yapılan ruloya dolanır. Kurabiyenizi dilediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz biz 2-3 tur dolayarak mini kurabiyeler oluşturduk.

Hazırlanan rulolar yağlı kağıt ile birlikte fırın kabına dizilir. 180 C önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Bu arada iç dolgusu için krema hazırlanır. Süt, şeker, un ve yumurta küçük bir tencereye alınarak çırpılır. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynayan muhallebiye vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

Pişen kurabiye hamurlarından yağlı kağıtlar çıkartılır ve krema sıkma torbası ya da pompa ile kurabiyelerin içerisine muhallebiden sıkılır.

Uç kısımları istenen malzemeye bulanarak servis tabağına alınır. Biz ceviz kırığı, kakaolu hindistan cevizi, antep fıstığı, badem kullandık. Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

Son olarak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Içi krema dolgulu şirin mi şirin kurabiyelerimiz servise hazır. Umarım siz de beğenirsiniz:)

Not: Bu malzemeler ile tahmini 50 adet kurabiye elde edebilirsiniz, tam sayısını bilemiyorum çünkü ben hamurun tamamını bu şekilde yapmadım büyük bir kısmını külah tatlısı olarak yaptım. Kurabiyeler küçük küçük olduğu için sayısı fazla olabilir dilerseniz malzemeleri yarıya indirebilirsiniz.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön