
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2,5-3 su bardağı un
160 gr beyaz çikolata
Yapılışı
3 yumurtayı karıştırma kabımıza kıralım..3 dk çırpalım daha sonra 3 defada her defaısında 3 dk Şekeri de ilave edip krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edelim..
Unu kabartma tozu ile karıştırıp eleyelim ve kek harcımıza yavaş yavaş ilave edelim..
Son aşamada çırpma işlemi mikserle değil elle çırparsanız daha çok kabarmasını sağlayabilirisiniz.
Üstte gördüğünüz gibi silikon bir kalıba harcımızı çok dolu olmayacak şekilde paylaştıralım..
170 derecede ısıttığımız fırında keklerimiz kabarıncaya kadar pişirelim.
Keklerimiz pişince tamamen soğuması için bekletelim ve kalıptan çıkaralım..
Kalıbımızı temizleyip kurutalım.
Bu arada çikolatamızı benmari usulü eritelim ve kalıbımızın her bir bölümüne tabanını tamamen kapatacak şekilde tatlı kaşığı ile ilave edelim..(aşağı yukarı bir tatlı kaşığı kadar)
Eritilmiş çikolataların üzerine ise kekçiklerimizi bastırarak yerleştirelim..
Bu şekilde tüm gülleri yerleştirdikten sonra kalıbı buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
Sonrasında da kalıptan dikkatlice çıkaralım..
Benim ilk denemem pek olumlu olmadı sanırım çikolatadan kaynaklandı ve kalıptan cıkmadı bi sonrakinde çikolatayı yag bazlı olarak alıp deneyecegim
Aynı hamurdan farklı kalıblara çikolata dökmeden yaptıgım keklerim



