1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Yumurtalı Fasulye Kızartma

Gönderilme zamanı: 31 Oca 2007, 09:47
gönderen GökkUşAgI
Yumurtalı Fasulye Kızartması
Yumurta Yemekleri

Malzemeler
• Yarım kilo taze fasulye
• 4 adet yumurta
• Yarım kahve fincanı mısır unu
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• Tuz


Tarif

Fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra 2`ye ve 3`e kesin Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzerek derin bir kaba alın. Ilınınca Üzerine tuzu ve mısır unu ekleyip güzelce karıştırın.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada 1 kahve fincanı yağı kızdırın. Kızgın yağa haşlanmış Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Hafif ateşte alt üst getirecek şekilde kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.