Zeytinyağlı Taze Fasulye

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 25 Oca 2007, 10:49

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. taze fasulye
• 3 adet domates
• 1 adet soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 adet kesme şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 2 su bardağı su
• Tuz

Tarif

Bir tencereye zeytin yağını koyup kızdırdıktan sonra küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. Tuzunu ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra ayıklanmış olan taze fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış domatesleri ve kesme şekeri ekleyip karıştırın. Sarımsağı irice doğrayıp yemeğe ilave edin. Üzerine kaynar suyu koyup tencerenin kapağını kapattıktan sonra 35 dk. kadar pişmeye bırakın. Taze fasulyeyi dolapta soğuttuktan sonra servis yapın.


Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön