Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 500 gr. kuru barbunya fasulyesi
• 1 adet büyük soğan
• 1 adet büyük domates
• 2 diş sarmısak (isteğe bağlı)
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1/2 demet maydanoz

Tarif

Kuru barbunya fasulyesini bir gece soğuk suda bekletin. Ertesi sabah 5 - 10 dakika kaynar suda haşlayın ve çalkaladıktan sonra süzün. Soğan, domates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını, soğanı, domatesi, tuzu, toz şekeri koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Haşlanmış barbunyayı, havuçu ve sarmısağı da tencereye ilave edin. 2 su bardağı su ilave edin. Barbunya yumuşayıncaya kadar pişirin. Zeytinyağlı barbunyanın üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk olarak servis yapın.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön