Yoğurtlu Bakla

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Yoğurtlu Bakla

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 25 Oca 2007, 10:44

Yoğurtlu Bakla
Sebze Yemekleri

Malzemeler
250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
• 500 gr. bakla
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı nohut
• 1 tatlı kaşığı haspir
• 2 adet yumurta
• 125 gr. margarin
• Biraz tuz ve yeteri kadar su


Tarif

Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır.


Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön