Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Taze Bakla Ezmesi

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Taze Bakla Ezmesi

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Taze Bakla Ezmesi
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. taze iç bakla
• 1,5 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet büyük soğan
• 1/2 kahve fincanı limon suyu
• 3 tatlı kaşığı toz şeker
• 1/2 demet dereotu
• Tuz

Tarif

Taze baklanın iç kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, zeytinyağı limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 subardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin. Taze bakla ezmesini, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön