1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Sarımsak ve Ricotta Peynirli Tortelloni Kabak ve Domates

Gönderilme zamanı: 24 Oca 2007, 16:32
gönderen GökkUşAgI
Sarımsak ve Ricotta Peynirli Tortelloni Kabak ve Domates
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1,5 su bardağı taze ricotta peyniri
• 1,5 çorba kaşığı rendelenmiş permesan peyniri
• 3 gr beyaz biber tozu
• 5 gr tuz
• 1 adet ufak boy kıyılmış beyaz soğan
• 10 ml zeytinyağı

• 1 su bardağı irmik unu
• 1,5 su bardağı un
• 5 adet yumurta

• 1 adet orta boy ince kesilmiş kabak
• 1 çorba tuzsuz tereyağı
• 10 ml sebze suyu
• 1 adet ufak boy küpler halinde kesilmiş domates
• 3 gr taze italyan maydanozu

Tarif

Soğanları zeytinyağında soteleyin. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Tüm diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırın. Un ve yumurtayı su ile karıştırıp hazırladığınız hamuru açtıktan sonra kareler halinde kesin. Iç malzemeyi kare parçalarının ortasına yerleştirin ve sonra ortadan ikiye katlayıp üçgen şekli verin. Daha sonra iki köşeyi de birleştirip tartellonileri hazırlayın. Ince ince dilimlenmiş kabakları tuzsuz tereyağında sote edin. Daha sonra domates ve sebze suyunu ilave edip, sosun tuzu ve biberini ekleyip hazırlayın. Tortellonileri kaynayan tuzlu suda pişirip hazırlamış olduğunuz sosun içinde çevirip servise sunun.