Sarımsak Aşı

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Sarımsak Aşı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 24 Oca 2007, 16:32

Sarımsak Aşı
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. taze sarımsak
• 500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
• 1 kg. süzülmüş yoğurt
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı nohut
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tutam hasbir (safran)
• Yeterince tuz,nane,su


Tarif

Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.


Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön