Pırasalı Kapama
Gönderilme zamanı: 24 Oca 2007, 16:28
Pırasalı Kapama
Sebze Yemekleri
Malzemeler
• 1 adet soğan,
• 1-2 dal pırasa yaprağı,
• 1 su bardağı pirinç,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1 kase yoğurt,
• 1 çay kaşığı karbonat,
• 1 adet et suyu tablet,
• 2 su bardağı sıcak su,
• 1 kase yoğurt,
• Tuz,karabiber, nane,
• Kırmızıbiber.
Tarif
Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.Salçayı ve ılık su da yarım saat kadar beklettiğiniz pirinçleri ilave edin.Iki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırın.Pirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun. Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün. Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sebze Yemekleri
Malzemeler
• 1 adet soğan,
• 1-2 dal pırasa yaprağı,
• 1 su bardağı pirinç,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1 kase yoğurt,
• 1 çay kaşığı karbonat,
• 1 adet et suyu tablet,
• 2 su bardağı sıcak su,
• 1 kase yoğurt,
• Tuz,karabiber, nane,
• Kırmızıbiber.
Tarif
Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.Salçayı ve ılık su da yarım saat kadar beklettiğiniz pirinçleri ilave edin.Iki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırın.Pirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun. Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün. Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.