Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Patlıcanlı Kanepe

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Patlıcanlı Kanepe

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Patlıcanlı Kanepe
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 3 adet patlıcan
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım paket günlük tost ekmeği
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı süt
• Yeteri kadar tuz
• Yarım adet limon
• 3 adet katı pişmiş yumurta
• Yeteri kadar salam ve dereotu
• 1 çay bardağı mayonez

Tarif

Patlıcanları ateşte közleyin. Ekmek tahtasında iyice sıktıktan sonra limon sıkıp ince ince çentikleyin. Ayrı bir yerde yağ ve unu kavurun. Sütü ve tuzu ilave edip, hafif kıvama gelince patlıcanları içine koyun.

Karıştırarak sosu hazır hale getirin. Tepsiye tost ekmeklerini tek sıra olarak dizin. Hazırladığınız sos ile üzerini kaplayın. Tekrar üzerine tost ekmekleri dizip üzerine sadece mayonez sürün. Ayrı bir yerde salamı rendeleyin yumurta beyazından sarıları ayırın. Beyazını rendeleyin. Sarısını çatalla ezin. Tost ekmeklerinin üzerlerine çay tabağından biraz büyük bir tabak koyun. Önce salamları koyup kapağı kaldırın. Yumurta sarısı, beyazı ve dereotu ile süsleyip servise sunun.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön