Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Patlıcan Paçası

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Patlıcan Paçası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Patlıcan Paçası
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. kemer patlıcan
• 2 çorba kaşığı un
• 1 soyulmuş domates
• 5 diş sarımsak (isteğe bağlı daha çok da olabilir)
• 2 çorba kaşığı sirke
• Sıvı yağ
• Tuz

Tarif

Patlıcanlar, sap kısımları kesilerek temizlenir. Kabukları alacalı soyulur ve 1 cm. kalınlığında halka halka doğranır. Tavada kızgın yağda patlıcanlar kızartılır. Süzdürerek yağdan alınır ve bir kaba dizilir.
Tavada yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine su ilave edilir ve koyu kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Patlıcanlar üzerine gezdirilir. Soyulmuş ince doğranmış domates de patlıcanların üzerine konur.

Tuzla dövülmüş sarımsaklar, sirkeyle karıştırılır ve aynı şekilde paçanın üzerine gezdirilir. Kısık ateşe oturtup, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön