Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Patlıcan Karnıyarık

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Patlıcan Karnıyarık

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Patlıcan Karnıyarık
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. orta boy kemer patlıcan
• 1/2 kg. kıyma
• 1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)
• 1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates
• 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
• 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
• Tuz,karabiber
• Sıvı yağ

Tarif

Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulur.Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atılır.Sıvı yağı tavada kızdırılır. Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır.
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir. Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur.
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön