1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Patlıcan Graten

Gönderilme zamanı: 24 Oca 2007, 16:16
gönderen GökkUşAgI
Patlıcan Graten
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg patlıcan
• 1 bardak ayçiçek yağı
Içi:
• 150 gr kıyma
• 2 orta boy soğan
• 1 orta boy domates
• Tuz-karabiber
• 1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz sos:
• 1 tepeleme yemek kaşığı margarin
• 2 tepeleme yemek kaşığı un
• 1 bardak süt- biraz tuz
• 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstü için)

Tarif

1. Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak inceliğinde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkadıktan sonra peçeteyle suyunu alın. Yağda kızartıp süzgece çıkartın.

2. Ince doğradığınız soğanı 1 kaşık yağla börttürün; kıymayı sonra da domatesi katıp karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber katın.

3. Bir fırın kabına önce patlıcanları sıralayın, üzerine kıymalı içi yayın; bir bardak su veya et suyu katıp suyunu çekene dek pişirin. Hazırladığınız beyaz sosu üzerine yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında 15 dk kızartın.