1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Patates Kabuğu Kızartması

Gönderilme zamanı: 24 Oca 2007, 16:11
gönderen GökkUşAgI
Patates Kabuğu Kızartması
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 20 adet Patates
• Tuz
• 1 çorba kaşığı Karabiber
• 100 gr. Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
• 4 çorba kaşığı Biberiye
• Sıvıyağ


Tarif

Patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarını cips gibi ince ince, istediğiniz şekli vererek kesin.
Elde ettiğiniz patates kabuklarını tuzlayın ve biberleyin. Sıvıyağ ile derin yağda kızartın. Patates kabuklarını iyice süzerek yağdan çıkartın. Bir tepsiye dizin.

Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biberiyeleri serpip ısıtılmış fırına sürün.
Peynir eriyince fırından alıp sıcak olarak servis yapın.