Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Nohutlu Patlıcan Dolması

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Nohutlu Patlıcan Dolması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Nohutlu Patlıcan Dolması
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 12 adet dolmalık patlıcan
• 250 gr. yağlı kıyma
• 1,5 su bardağı bulgur
• 1/2 su bardağı nohut
• 2 adet domates
• 2 adet soğan
• 2 adet yeşil biber
• 1 demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• 1 adet limon
• 2 diş sarmısak
• Tuz, karabiber

Sosu için

• 4 diş sarmısak
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 adet limon
• 1 çorba kaşığı nane

Tarif

Nohutu 1 gece suda beklettikten sonra haşlayın. Suyunu süzün.
Dolmanın içini hazırlamak için, bulgur, kıyma, ince doğranmış soğan, dövülmüş sarmısak, sıvı yağ, yenibahar, karabiber ve tuzu karıştırın. Ince kıyılmış biber, kabuğu soyulup küçük doğranmış domates, haşlanmış nohut, kıyılmış maydanoz ve 1 limonun suyunu ekleyin. Patlıcanları alacalı soyun, içini sivri bir bıçak veya kabak oyacağı ile çıkarın. Tuzlu suda 20 dakika bekletin.

Hazırladığınız içi, patlıcanlara doldurun. Ağızlarına kabuğu soyulup, dilimlenmiş domates yerleştirin. Geniş bir tencereye ağız kısmı yukarıya gelecek şekilde dizin.

Salça, dövülmüş sarmısak, nane, limon suyu ve 3 su bardağı suyu bir kasede karıştırın.

Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üzerine bir tabak yerleştirip, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika yüksek ateşte kaynattıktan sonra, yarım saat kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön