Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Mantarlı Patates Sarması

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Mantarlı Patates Sarması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Mantarlı Patates Sarması
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. patates
• 2 adet yumurta
• Tuz, karabiber
• 3 su bardağı un

Içi için

• 1/2 kg. mantar
• 2 adet soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 2 çorba kaşığı margarin
• Tuz, karabiber
• 1/2 çay bardağı çiğ krema
• 1/2 limonun suyu
• 6 çorba kaşığı tereyağı

Tarif

Pateteslerin kabuklarını soyup tuzlu suda, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Çatalla ezerek püre haline getirin. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin. Yoğurarak katı bir hamur halinde getirin. Mantarları ufak doğrayın.

Kremayı limon suyuyla karıştırın.
Margarini eritin. Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirin. Mantarı ilave edin suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.

Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı, unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile 18 cm. çapında açın. Üzerine limonlu krema sürün. Mantarlı içten koyup, kenarlarını kapatarak, sigara böreği şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.

Patates sarmalarını yağlanmış cam fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını böreklerin üzerine sürün.

175 derece ısıtılmış fırında, 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön