1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Mai Piyazı

Gönderilme zamanı: 24 Oca 2007, 15:58
gönderen GökkUşAgI
Mai Piyazı
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 su bardağı maş,
• 3-4 tane yeşil soğan,
• 3-4 tane yeşil sarımsak,
• 1 demet maydanoz,
• 1 yemek kaşığı kırmızı biber,
• 1 limon,
• Tuz,
• Yeteri kadar su.

Tarif

Maş, üzerini geçecek kadar su olan bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan maşın suyu süzülür. Içine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanoz konup karıştırılır, karışımın içine 1 limon suyu, zeytinyağı ve kırmızı biber ve yeterince tuz eklenerek karıştırılır ve servise sunulur.