1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Karides Güveç

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 01:45
gönderen GökkUşAgI
Karides Güveç
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kilo karides
• 3 adet büyük domates
• 1 adet küçük boy soğan
• 3 adet acı sivri biber
• 100 gr. kaşar peyniri
• 5 diş sarmısak
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1/2 su bardağı su
• Tuz
• Karabiber

Tarif

Karideslerin kabuklarını soyarak hazır hale getirin. Soğan ve sarmısağı küçük küçük doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ilave edin.

Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz sivri biberleri karideslere katın.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın.

Güveç kaplarına koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. Fırında üzeri hafif kızarana dek tutun.