Karides Güveç

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Karides Güveç

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 21 Oca 2007, 01:45

Karides Güveç
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 1 kilo karides
• 3 adet büyük domates
• 1 adet küçük boy soğan
• 3 adet acı sivri biber
• 100 gr. kaşar peyniri
• 5 diş sarmısak
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1/2 su bardağı su
• Tuz
• Karabiber

Tarif

Karideslerin kabuklarını soyarak hazır hale getirin. Soğan ve sarmısağı küçük küçük doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ilave edin.

Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz sivri biberleri karideslere katın.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın.

Güveç kaplarına koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. Fırında üzeri hafif kızarana dek tutun.


Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön